Artista-visual


Artista visual: dibuix, pintura, retaule, gravat , paper maxé, cartró pedra i altres manualitats.


Especialitats i disciplines que domino, ja que he cursat diferents estudis dins del món de l’art i de l’artesania, i que tinc una àmplia experiència professional impartint cursos i tallers desde l'any 1989.


28 nov 2012

LES MEVES IMATGES INTERNES


Des de l'any 1991 he sentit la necessitat d'expressar-me amb un llenguatge d'imatges.

Les meves imatges internes.
Obro la llibreta i els trobo:

Van néixer deixant anar la mà, com un joc, omplint buits fins arribar a cobrir tot el full. I fins el dia d'avui m'han acompanyat al llarg dels anys.
Amb el neguit i el dolor van començar a parlar convertint-se en un llenguatge d'imatges.










Han estat molts anys sense poder-los mostrar, i amb timidesa, alguns personatges es deixaven escapar.
Són prims, allargassats, encargolats, flexibles, desproporcionats...
S'encongeixen o s'expandeixen, ploren o s'abracen...


Han tingut èpoques amb forma d'ombra. Conceptualment, sempre enganxada a nosaltres, invisible o no... 
Quan la llum ens acompanya ens la mostra, llarga, sempre present... Impossible desfer-te d'ella. Ens acompanya allà on anem, com els records, les emocions..
Collaret amb l'ombra realitzada en bronze.
Collaret amb l'ombra realitzada amb plata.

Han tingut etapes que han patit ramificacions.
S'han transformat en arbres, arrelats, immòbils...
S'han engreixat o suavitzat les seves formes.
O com un fràgil contorn que dibuixa una  silueta: Senzills, transparents, sensibles...
En un fons aeri, atemporal, perduts en el temps, entre somnis, passejant per sobre dels núvols veient com per segons canvia el seu paisatge, gaudint dels seus colors: blaus, grocs, taronges, grisos, blancs... Etern, lliure, senzill... un plaer visual que em transporta a l'imaginari.


En definitiva, la representació d'aquests personatges, són com una forma d'expressió que desperten sentiments i emocions del meu món interior, sempre envoltats de frases o paraules plenes de misteri.

Un figurativisme molt personal i expressiu realitzat amb la tècnica del retaule, amb els seus platejats i pintura al tremp d'ou. I amb la tècnica del gravat; aiguaforts i aiguatintes,  on el personatges allargassats i inquietants, insinuen unes misterioses històries.

Els meus personatges  surten en el trajecte a la feina, al tren o al bus... en tinc molts! ha arribat el moment de que surtin de la llibreta!. Els aniré triant d'un en un... primer els veurem amb tinta... Després tots junts explicaran alguna història. Amb la técnica del gravat, del retaule, amb pintura a l'oli...






1 comentario:

Unknown dijo...

Com les imatges i els teus dibuixos poden expresar les alegries i les angoixes, les emocions i les penes,malgrat que les visons siguin diferents els sentiments representen el mateix.